Karpalojuustokakku

Karpalojuustokakku – raikkaan marjainen juhlaherkku

Tämä kakku hurmaa sekä makean että kirpeän ystävät. Kaurakeksipohja on rapea perusta samettiselle karpalotäytteelle, ja päälle tuleva kiille kruunaa näyttävyyden. Karpalojuustokakku sopii mainiosti niin juhlapöytään kuin makeaksi päätökseksi viikonloppuun.

Reseptin ainekset 10-12 annosta

Karpalojuustokakun pohja
180 gkaurakeksiä
80 gvoita (sulatettuna)
Karpalojuustokakun täyte
200 gkarpaloita
200 gmaustamatonta tuorejuustoa
1 dlsokeria
1 tlvaniljasokeria
2 dlvispikermaa
3 rklkarpalomehua
3 kplliivatelehteä
Pinnalle
3 kplliivatelehteä
2 dlkarpalomehua
1 dlsokeria
150 gkarpaloita

Valmistusohjeet:

1. Valmista pohja
Hienonna kaurakeksit monitoimikoneessa tai murskaa ne suljetussa pussissa kaulimen avulla.
Sekoita joukkoon sulatettu voi. Vuoraa irtopohjavuoan (Ø 20–22 cm) pohja leivinpaperilla. Painele keksiseos tasaisesti vuoan pohjalle ja hieman reunoille.

2. Valmista täyte
Sulata ja soseuta 200 g fFFDdfgdfgdfdsgfsdfgkarpaloita.
Sekoita kulhossa tuorejuusto, sokeri ja vaniljasokeri tasaiseksi massaksi. Lisää karpalosose ja sekoita hyvin.
Liota 3 liivatelehteä kylmässä vedessä noin 5 minuuttia. Vatkaa vispikerma toisessa kulhossa kuohkeaksi.

3. Kuumenna mehu ja lisää liivate
Kiehauta 3 rkl karpalomehua pienessä kattilassa. Purista liivatelehdistä vesi pois ja liuota ne kuumaan mehuun.
Kaada liivateseos ohuena nauhana karpalo–tuorejuustoseokseen koko ajan sekoittaen.

4. Viimeistele täyte
Kääntele lopuksi vatkattu kerma varovasti joukkoon. Näin täyte pysyy kuohkeana.
Kaada täyte keksipohjan päälle vuokaan ja tasoita pinta. Nosta kakku jääkaappiin vähintään 4 tunniksi, mielellään yön yli, jotta kakku hyytyy kunnolla.

5. Valmista kiille
Liota 3 liivatelehteä kylmässä vedessä noin 5 minuuttia.
Kiehauta kattilassa 2 dl karpalomehua ja 1 dl sokeria. Purista liivatelehdistä vesi pois ja sekoita ne kuumaan nesteeseen. Anna kiilteen jäähtyä hetki, mutta älä odota liian kauan, jottei se hyydy kattilaan.

6. Koristele kakku
Asettele jäiset karpalot tasaisesti hyytyneen kakun pinnalle. Kaada hieman jäähtynyt kiille varovasti päälle. Pidä kakku jääkaapissa vielä pari tuntia, jotta pinnalle tuleva kiille ehtii hyytyä.

7. Tarjoile
Irrota varovasti vuoan reunus ja nosta karpalojuustokakku tarjoilulautaselle.
Nauti raikkaan karpalon ja pehmeän tuorejuuston herkullisesta liitosta!

Nauti tästä ylellisen marjaisesta kakusta, joka yhdistää karpaloiden kirpeyden ja tuorejuustotäytteen pehmeyden unohtumattomaksi makuelämykseksi!