Mustikkajuustokakku

Mustikkajuustokakku herkullinen ja raikas jälkiruoka

Mustikkajuustokakku on suomalainen klassikko, joka vie kielen mennessään. Tässä kakussa yhdistyy pehmeä ja täyteläinen juustotäyte sekä raikkaat mustikat, jotka tekevät siitä täydellisen jälkiruoan juhlaan tai arkeen. Se on helppo valmistaa ja tarjoaa ainutlaatuisen makuelämyksen.

Reseptin ainekset 6-8 annosta

Pohja
100 gkaurakeksiä
50 gvoita
Täyte
150 gmustikoita
120 gvaniljatuorejuustoa
1/2 dlsokeria
1/4 tlkardemummaa
1 1/2 dlvispikermaa
3 kplliivatelehtiä
2 rklsitruunanmehua

Valmistusohjeet:

1. Valmista pohja: Hienonna kaurakeksit monitoimikoneessa ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Vuoraa irtopohjavuoka (Ø 20 cm) leivinpaperilla ja sivele vuoan reunat ohuesti öljyllä. Painele keksi-voiseos kevyesti vuoan pohjalle.

2. Valmista täyte: Sulata ja soseuta mustikat (150 g). Sekoita tuorejuusto ja sokeri keskenään. Lisää joukkoon mustikkasose ja kardemumma, sekoita tasaiseksi.

3. Lisää liivate: Pane liivatteet likoamaan kylmään veteen noin 10 minuutiksi. Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Kiehauta sitruunanmehu ja liuota siihen veteen puristetut liivatteet. Kaada seos täytteen joukkoon koko ajan sekoittaen. Lisää lopuksi kermavaahto ja sekoita tasaiseksi. Kaada täyte vuokaan keksi pohjan päälle ja tasoita pinta.

4. Hyydytä: Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mieluiten yön yli, kunnes kakku on täysin hyytynyt.

5. Viimeistely: Kiillettä varten liivatteet laitetaan kylmään veteen pehmenemään noin 10 minuutiksi. Kiehauta mustikkamehu ja sokeri kattilassa, kunnes sokeri on liuennut mehuun. Sekoita joukkoon vedestä puristetut liivatteet.

6. Viimeistele kakku: Levitä jäätyneet mustikat (noin 1 dl) kakun pinnalle ja lusikoi pinnalle hieman jähmettynyt liivate-mehuseos. Anna hyytyä jääkaapissa vielä pari tuntia tai kunnes kiille on hyytynyt.

Tämä mustikkajuustokakku on täydellinen valinta kesäjuhliin tai mihin tahansa tilaisuuteen, jossa halutaan tarjota raikasta ja herkullista jälkiruokaa.