Mustikkapiirakka

Mustikkapiirakka perinteinen herkku kaikille marjojen ystäville

Tämä mustikkapiirakka on ihanan mehevä ja sopii täydellisesti kahvipöytään tai jälkiruoaksi. Se on helppo valmistaa ja onnistuu varmasti niin aloittelijalta kuin kokeneemmaltakin leipojalta. Piirakan salaisuus piilee pehmeässä pohjassa ja runsaassa mustikkatäytteessä, joka tuo makuun sopivaa raikkautta. Voit tarjota piirakan sellaisenaan tai lisätä kylkeen vaniljakastiketta tai -jäätelöä.

Reseptin ainekset 6-8 annosta

Mustikkapiirakan pohja
125 gvoita
1 dlsokeri
1 kplmuna
2 1/2 dlvehnäjauhoja
1 tlleivinjauhetta
1 tlvaniljasokeria
Mustikkapiirakan täyte
4 dlmustikota
1 dlsokeria
1 dlranskankermaa
1 kplmuna
1 tlvaniljasokeria

Valmistusohjeet:

1. Lämmitä uuni 200 asteeseen.

2. Vaahdota voi ja sokeri kulhossa. Lisää kananmuna ja sekoita hyvin.

3. Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne taikinaan. Sekoita tasaiseksi.

4. Painele taikina voideltuun piirakkavuokaan.

5. Levitä mustikat tasaisesti pohjan päälle.

6. Sekoita sokeri, ranskankerma, kananmuna ja vaniljasokeri keskenään. Kaada seos mustikoiden päälle.

7. Paista piirakkaa uunin keskitasolla noin 30 minuuttia, kunnes pinta on kauniin kullanruskea.

8. Anna jäähtyä hetki ennen tarjoilua.

Nauti lämpimänä tai jääkaappikylmänä – mustikkapiirakka maistuu aina!