Puolukkajuustokakku

Puolukka-juustokakku raikkaan marjaisa makuelämys kahvipöytään

Tämä paistettu puolukka-juustokakku yhdistelee kirpeät puolukat ja pehmeän juustotäytteen, luoden vastustamattoman herkun juhliin tai viikonlopun kahvihetkeen. Kakku paistetaan uunissa, jolloin sen rakenne saa samettisen pehmeyden. Herkulliset raaka-aineet takaavat, että maku on yhtä aikaa raikas ja täyteläinen – täydellinen valinta marjojen ystäville.

Reseptin ainekset 6-8 annosta

Puolukkakakun pohja
50 gvoita
1/2sokeria
1 kplmuna
1 1/2 dlvehnäjauhoja
1/2 tlleivinjauhetta
Puolukkakakun täyte
120 gmaitorahkaa
100 gmaustamatonta tuorejuustoa
1 tlsitruunamehua
1/2 rklperunajauhoja
1 tlvaniljasokeria
1 kplkeltuainen
1 kplvalkuainen
1 dlsokeria
1 dlpuolukoita

Valmistusohjeet:

1. Valmista pohja
Sekoita pehmeä voi ja sokeri kulhossa.
Lisää kananmuna ja sekoita tasaiseksi.
Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe erillisessä astiassa. Lisää jauhoseos taikinaan ja sekoita hyvin.

2. Vuoraa irtopohjavuoka
Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø noin 24 cm) pohjalle.
Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille.
Nosta vuoka jääkaappiin odottamaan täytteen valmistuksen ajaksi.

3. Sekoita täytteen perusainekset
Mittaa kulhoon maitorahka, tuorejuusto, sitruunamehu, perunajauhot, vaniljasokeri, keltuainen sekä puolet sokerista (noin 0,5 dl).
Vatkaa seos sähkövatkaimella tasaiseksi.

4. Vaahdota valkuainen
Vatkaa valkuainen toisessa kulhossa kuohkeaksi vaahdoksi.
Lisää loput sokerista (noin 0,5 dl) pienissä erissä, koko ajan vatkaten, kunnes vaahto on kiiltävää ja pysyy kulhossa, vaikka sen kääntäisi ylösalaisin.

5. Yhdistä täyte
Kääntele rahka-tuorejuustoseos ja kokonaiset puolukat varovasti valkuaisvaahtoon, jotta kuohkeus säilyy.
Kaada täyte pohjan päälle vuokaan.

6. Paista kakku
Kuumenna uuni 175 asteeseen. Nosta vuoka uunin alimmalle tasolle ja paista 30 minuuttia.
Peitä kakku varovasti leivinpaperilla, jotta pinta ei tummu liikaa.
Jatka paistamista vielä noin 20 minuuttia tai kunnes kakku on kypsä.
Ota kakku uunista, anna jäähtyä ja irrota vuoan reuna varovasti.

Nauti samettisesta puolukka-juustokakusta kahvipöydässä tai juhlahetkessä – kirpeän ja täyteläisen täydellinen yhdistelmä!