Puolukka-punasipulihillo
Puolukka-punasipulihillo täydellinen makuelämys lammas- ja riistaruokiin
Tämä puolukka-punasipulihillo on hienostunut yhdistelmä puolukan kirpeyttä ja punasipulien hienovaraista makeutta. Reseptissä maut on optimoitu tuomaan esiin täydellisen tasapainon, ja hillo sopii erinomaisesti lammas- ja riistaruokiin.
Reseptin ainekset 8-10 annosta
| Ainekset | |
|---|---|
| 200 g | puolukka |
| 2-3 kpl | punasipulia (silputtuna) |
| 1 | muna |
| 1 dl | vettä |
| 1,5-2 dl | hillosokeria |
| 1 tl | balsamiviinietikkaa |
| 1/2 tl | suolaa |
Valmistusohjeet:
1. Laita kattilaan 200 g puolukkaa ja silputtu punasipuli. Lisää vesi ja kuumenna seos kiehuvaksi. Keitä noin 5 minuuttia.
2. Lisää joukkoon hillosokeri, balsamiviinietikka ja suola. Sekoita hyvin ja keitä vielä 10 minuuttia, jotta maut ehtivät sulautua.
3. Anna hillon jäähtyä; jäähtyessään se jähmettyy juuri sopivan sakeaksi.
4. Tarjoile puolukka-punasipulihilloa lämpimänä lammas- ja riistaruokien kera.
Anna tämän ainutlaatuisen puolukka-punasipulihillon tuoda ruokapöytääsi makujen harmoniaa ja syksyistä vivahdetta – täydellinen lisä perinteisiin riista- ja lammaskulhoihin!
