Puolukkakakku

Puolukkakakku mehevä ja helppo marjaleivonnainen

Tämä helppo puolukkakakku-resepti yhdistää makean ja kirpeän vastustamattomaksi kokonaisuudeksi. Pehmeä taikina saa lisämakua kanelista ja fariinisokerista, ja puolukoiden raikkaus viimeistelee kakun. Resepti on mitoitettu 8–10 annokseen, joten se sopii mainiosti sekä arjen kahvihetkiin että pienempiin juhliin.

Reseptin ainekset 8-10 annosta

Puolukkakakun pohja
2 kplmunia
3/4 dlsokeria
3/4 dlfariinisokeria
3 dlvehnäjauhoja
1 1/2 tlkanelia
2 tlvanilliinisokeria
1 1/2 tlleivinjauhetta
1/4 tlsuolaa
1 dlrypsiöljyä
1 dlmaitoa
Puolukkakakun täyte
150 gpuolukoita
1 rklperunajauhoja
1 rklsokeria
Pinnalle
100 gpuolukoita
1/4 dlfariinisokeria
1/2 dlruishiutaleita

Valmistusohjeet:

1. Valmistele vuoka
Kiinnitä leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija noin 26 cm) pohjalle ja reunan väliin. Voitele vuoan reunat kevyesti.

2. Vaahdota munat ja sokerit
Vatkaa kananmunat sekä sokeri ja fariinisokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

3. Sekoita kuivat aineet
Yhdistä vehnäjauhot, kaneli, vanilliinisokeri, leivinjauhe ja suola. Siivilöi jauhoseos muna-sokerivaahtoon vuorotellen öljyn ja maidon kanssa. Sekoita taikina tasaiseksi.

4. Kaada puolet taikinasta vuokaan
Levitä noin puolet taikinasta tasaisesti vuoan pohjalle.

5. Valmista täyte
Sekoita puolukoiden joukkoon perunajauhot ja sokeri. Jos käytät täysin tuoreita, hyvin kuivia puolukoita, voit halutessasi vähentää hieman perunajauhoja.

6. Ripottele täyte
Levitä puolukkaseos tasaisesti vuokaan kaadetun taikinan päälle.

7. Lisää loput taikinasta ja pinnalle tulevat ainekset
Kaada loput taikinasta puolukoiden päälle. Ripottele pinnalle vielä puolukoita, fariinisokeria ja ruishiutaleita.

8. Paista kakku
Paista 175-asteisessa uunissa noin 25–30 minuuttia, kunnes kakku on kypsä. Testaa kypsyyttä tikulla: jos siihen ei tartu raakaa taikinaa, kakku on valmis.

9. Jäähdytä ja tarjoile
Anna kakun jäähtyä hetki vuoassa. Irrota vuoan reuna varovasti ja nosta kakku tarjoilulautaselle. Tarjoile esimerkiksi kermavaahdon tai vaniljakastikkeen kera.

Nauti tästä mehevästä puolukkakakusta, joka hurmaa makeudellaan ja marjojen raikkaudella – täydellinen lisä kahvipöytään!