Puolukkamuffinssit

Puolukka muffinssit mehevä marjaherkku kahvipöytään

Nämä puolukkamuffinssit yhdistävät kirpeät puolukat ja pehmeän, kauraleseillä täydennetyn taikinan. Lopputuloksena on herkullinen leivonnainen, joka sopii erinomaisesti niin arjen kahvihetkeen kuin juhlapöytäänkin. Kauraleseet tuovat rakennetta ja makua, kun taas puolukoiden raikkaus viimeistelee kokonaisuuden.

Reseptin ainekset 10-12 annosta

Puolukkapiirakan pohja
1 dlkauraleseitä
3 dlvehnäjauhoja
1 tlleivinjauhetta
3 rkljuoksevaa hunajaa
1 dlsokeria
1 kplmuna
1 dlmaitoa
1/2 dlmargariinia
2 dlpuolukoita

Valmistusohjeet:

1. Sekoita kuivat aineet
Yhdistä kauraleseet, vehnäjauhot, leivinjauhe ja sokeri kulhossa. Sekoita tasaisesti.

2. Lisää muna, maito ja margariini
Sekoita toisessa astiassa kananmuna, maito sekä sulatettu margariini kevyesti yhteen. Kaada seos kuivien aineiden joukkoon ja sekoita taikinaksi. Vältä ylisekoittamista, jotta taikinasta ei tule sitkeää.

3. Lisää puolukat
Kääntele puolukat varovasti taikinan joukkoon. Voit halutessasi säästää pienen määrän puolukoita muffinssien koristeluun.

4. Jaa taikina vuokiin
Asettele paperiset muffinssivuoat muffinssipellille tai voitele pellin kolot kevyesti. Lusikoi taikina vuokiin siten, että ne täyttyvät noin 3/4 korkeudelta. Lisää päälle loput puolukoista, jos haluat koristella muffinssit.

5. Paista muffinssit
Paista 200-asteisessa (ylä- ja alalämpö) uunissa noin 15–20 minuuttia, kunnes muffinssit ovat kypsiä. Testaa kypsyyttä tikulla: jos siihen ei tartu raakaa taikinaa, muffinssit ovat valmiit.

5. Tarjoile
Anna muffinssien jäähtyä hetki ennen tarjoilua. Nauti sellaisenaan tai vaikkapa kermavaahdon tai vaniljajäätelön kera.

Nauti näistä mehevistä puolukkamuffinsseista, joissa marjojen raikkaus kohtaa pehmeän taikinan – täydellinen lisä kahvipöytään!